24safe.se
Allt inom data och IT-säkerhet

   
   
Startsida Om oss Affärssystem Webbdesign Datatjänster Webbutik Kontakt
   
IT-SÄKERHET
Säkerhetshot
Virushot TREND MICRO
Virus- och spamspridning
Fri VIRUSSÖKNING
Säkerhetspaket
 
Checklista IT-säkerhet
Säkerhetsinformation
Virustyper
Säkerhetstips
Stoppa spam
Intern säkerhet
 
Back-up
Router (brandvägg)
Nätverk
 
TILLVERKARE
3com
BenQ
D-Link
Eurosecure
F-Secure
Iomega
Lavasoft
McAffe
Microsoft
Nec
Panda Software
Safeware
Samsung
Seagate
Sony
Spybot
Symantec
Trend Micro
Watchguard
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   


Virustyper

 
Virus, maskar, trojaner, makrovirus, spionprogram och annan ohyra.
 
DOS-attack
Syftar till att sänka internet servrar med en massiv nättrafik. Den som utför angreppet har skaffat sig tillgång till privatpersoners datorer som används för att skicka meddelandena.
 
Hoax
Kedjebrev i elektronisk form. Ofta i form av falsk viursvarning eller berättelse om någon som råkar illa ut.
 
Mask
En mask behöver inte infektera andra program utan sprider sig själv över nätverk, exempelvis via e-post genom att utnyttja säkerhetshål i e-postprogrammen men kan också installeras av trojaner. Vissa maskar kan inaktivera antivirusprogrammet.
 
Megavirus och megatrojaner
Framöver kommer det allt smartare virus och maskar. Maskar och virus som förändras varje gång de förökar sig. De angriper inte en utan flera svagheter i systemet.
 
Phishing
Någon försöker stjäla din identitet. Försöker få dig att under falska premisser lämna ut kreditkortsnummer, lösenord, kontoinformation etc.
 
Spam
Utskick av reklam via e-post till mottagare som inte lämnat sitt godkännande till att få e-postmeddelandet. Spam utgör en majoritet av alla meddelanden som skickas. Fr o m 2004-04-01 är det i Sverige förbjudet att skicka reklam med e-post till någon som inte har godkänt det.
 
Spionprogram
Program som installerar sig på datorn. Lämnar uppgifter om användaren och datorn. Datorn arbetar långsamt eftersom spionprogrammen kopplar upp sig och lämnar information ut mot Internetadresser.
 
Trojan (trojanska hästar)
Trojaner är program som utger sig för att vara nyttiga program men som innehåller kod som låter en inkräktare ta över ens dator. Genom fjärrstyrning kan inkräktaren ladda ner filer eller installera andra oönskade program. Trojaner får man oftast in idatorn via program som man installerar eller via e-postbilagor. Bästa sättet att skydda sig är att inte installera program som man inte litar på.
 
Virus
Ordet virus är ett samlingsnamn på all form av skadlig kod. Ett virus strävar efter att sprida sig till så många datorer som möjligt. Vissa är skadliga medan andra bara är störande. Virus kan ändra data och inställningar, radera filer, förstöra hårddisken eller bara visa irriterande meddelanden. Virus sprids mestadels genom e-postbilagor. Det finns bootsektorvirus, filinfektionsvirus och makrovirus.
 

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NYHETER & INFO
 
Behöver du hjälp?
Du kan få hjälp med brandväggar, backup och antivirusprogram. Reparation av datautrustning. Installation av program, Internetanslutningar och hjälp med nätverksproblem.

Behöver du en hemsida eller förnya befintlig kan du få hjälp med det också.
 
OBS! Kom ihåg:
Det krävs att man ständigt arbetar med sin datasäkerhet för att den skall bli bättre och säkrare.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         
     
© Safe IT, Helsingborg
042 - 32 57 02   070 - 550 66 70
kenth 24safe.se   www.24safe.se