24safe.se
Allt inom data och IT-säkerhet

   
   
Startsida Om oss Affärssystem Webbdesign Datatjänster Webbutik Kontakt
   
IT-SÄKERHET
Säkerhetshot
Virushot TREND MICRO
Virus- och spamspridning
Fri VIRUSSÖKNING
Säkerhetspaket
 
Checklista IT-säkerhet
Säkerhetsinformation
Virustyper
Säkerhetstips
Stoppa spam
Intern säkerhet
 
Back-up
Router (brandvägg)
Nätverk
 
TILLVERKARE
3com
BenQ
D-Link
Eurosecure
F-Secure
Iomega
Lavasoft
McAffe
Microsoft
Nec
Panda Software
Safeware
Samsung
Seagate
Sony
Spybot
Symantec
Trend Micro
Watchguard
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    


Säkerhetshot

Windows-attackerna kommer att öka tror antivirusföretaget McAfee

 
1. Facebook och andra sociala nätverk
En ny trend för virusmakare är att sprida malware via sociala nätsajter. Sajterna är ett bra sätt att komma åt känslig information om användarna. Med miljontals användare bara på Facebook och Myspace, väntas en kraftig ökning av attacker mot den här typen av sajter.
 
2. Bot-nätverk
I år har flera personer åtalats för att ha tagit över andras datorer och koppla samman dem till så kallade “botnets”. Dessa nätverk har sedan kunnat annvändas för spamutskick, eller så har hackaren helt enkelt snott information om ägarna av de övertagna datorerna. En hackare använde ett bot-nätverk för att komma över användaruppgifter till Paypal-konton. Prognos: Fler infekterade datorer 2008.
 
3. Chattprogram
Antalet sårbarheter i populära snabbmeddelandetjänster har mer än fördubblats från förra året jämfört med i år. Det har aldrig funnits så många högriskhot som nu. Ett exempel är det malware som spsprids via msn. Det ser ut som om din kompis skickar en länk, men klickar du har du nästan garanterat fått trojaner eller annat otyg installerat på dator. Nya hot väntas nästa år.
 
4. Online-spel
I år växte antalet trojaner som riktade in sig på att själa lösenord och användaruppgifter snabbare än de trojaner som inriktade sig på banker. En oroväckande utveckling som väntas hålla i sig.
 
5. IP-telefoni
Precis som med chattprogrammen har hoten mot IP-telefoni mer än fördubblats i år jämfört med förra året. Skydd mot detta har ännu inte utvecklats ordentligt och McAfee tror att hoten kommer att öka med hela 50 procent nästa år.
 
6. Virtualisering
Säkerhetslösningarna kring virtuella miljöer kommer givetvis att öka. Dagens hot är snart ett minne blott. Tyvärr utvecklas hackarna bakom malware också, och de kommer alltid att hitta sätt att ta sig runt säkerhetsteknikerna.
 
7. Windows Vista
Fler och fler byter till Windows nyaste operativsystem Vista. När service pack 1 släpps kommer även det att bidra till fler användare. Och ju fler användare, desto fler hackare med dåliga avsikter kommer att försöka ta sig förbi Vistas skydd för att sprida skadlig kod. 19 säkerhetshål i operativsystemet rapporterades i år. Nästa år blir de fler.
 
8. Phishing
När stora, välkända sajter blir svårare och riskablare att hacka, kommer fler phishing-attacker att riktas mot mindre sajter. Bara vetskapen om att många människor använder samma användarnamn och lösenord till olika aktiviteter på internet talar för mer phishing i framtiden. Varför hacka stora, säkra sajter, när samma information kan fås från små oskyddade?
 
9. Parasiterande crimeware
Kod som parasiterar, är kod som modifierar filer utan att förstöra dem. Med den här typen av crimeware är inte syftet att skada innehållet på datorn, utan att komma åt känslig information, till exempel från internetbanker. Den här typen av skadlig kod minskade, bara för att öka igen under 2007. Nu tros ökningen fortsätta med åtminstone 20 procent nästa år.
 
10. Adware
Den enda ljuspunkten på den här listan. Även om Adware fortsätter att existera, så har den skadliga koden minskat i antal och kommer antagligen att fortsätta minska. Framför allt stämningar, bättre skyddsprogram och den negativa publicitet det gett att vara förknippad med den här typen av reklam, ligger bakom minskningen.
Källa: Andreas Thors, PC för Alla
 

 

 


 
 
 
 
NYHETER & INFO
 
Behöver du hjälp?
Du kan få hjälp med brandväggar, backup och antivirusprogram. Reparation av datautrustning. Installation av program, Internetanslutningar och hjälp med nätverksproblem.

Behöver du en hemsida eller förnya befintlig kan du få hjälp med det också.
 
OBS! Kom ihåg:
Det krävs att man ständigt arbetar med sin datasäkerhet för att den skall bli bättre och säkrare.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         
     
© Safe IT, Helsingborg
042 - 32 57 02   070 - 550 66 70
kenth 24safe.se   www.24safe.se